Softub

 

Softub…Simple is better!

 

 

8 Redenen voor een Softub Spa

1. Portable

2. Fluisterstil

3. Eco & Zuinig

4. Sterk en duurzaam

5. Eenvoudig onderhoud

6. Makkelijk (ver)plaatsbaar

7. Comfortabel

8. Stijlvol Design

 

De Softub nader uitgelegd…

 

De Hydromate

De Hydromate is pomp en verwarming tegelijk. Bij het circuleren stroomt het water uit de spa langs de elektromotor waardoor de motor wordt afgekoeld en het water wordt opgewarmd. Op die manier heeft de Softub geen verwarmingselementen nodig waardoor er sprake is van vriendelijk energieverbruik.

De Softub verbruikt per maand, afhankelijk van het seizoen, slechts € 10,00 tot € 15,00 per maand.

De gewenste watertemperatuur wordt door een elektronische thermostaat geregeld. De pomp slaat af wanneer het water de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Door de uitstekende isolerende eigenschappen van de Softub loopt de temperatuur met gesloten deksel slechts heel langzaam terug.

Eind 2008 presenteerde Softub Nederland een primeur voor Europa te weten:

WHISPER TECHNOLOGY by SOFTUB

Deze vierde generatie Hydromate Softub een doorbraak in de markt van jacuzzi’s en whirlpools en is daarmee direct de stilste motor ter wereld.

Belangrijkste kenmerken van WHISPER TECHNOLOGY zijn:

 • het super lage geluidsniveau
 • 30% snellere opwarmtijd
 • zeer licht en compact
 • enorm energiezuinig
 • slechts 660 Watt afname

Filter

Het eenvoudig verwisselbare filter zorgt voor een effectieve reiniging van grover vuil. Het beste kun je dit filter éénmaal per jaar vervangen. Tijdens het wisselen van het water (3 a 4 maal per jaar) kun je het filter even uitspoelen in een emmer water.

Voor de fijne reiniging van het water zorgt o.a. de ozoniser welke is ingebouwd in de Hydromate.

De Ozoniser

Met behulp van de Ozoniser wordt het water twee maal per dag met Ozon automatisch en efficiënt gereinigd. Het Ozon wordt gelijkmatig via de jets aan het water toegevoegd en draagt bij aan hygiënisch zuiver water. Deze speciaal ontwikkelde en gepatenteerde Ozoniser zorgt voor zorgeloze desinfectie van het water waardoor het gebruik van chemicaliën tot een minimum kan worden beperkt. De Ozoniser zorgt ook voor reiniging van jets en leidingen. Een geringe toevoeging van chloor garandeert een optimale waterkwaliteit voor een langere periode.

Omranding

De stijlvolle omranding bij de Softub is opgebouwd van origineel Redwood, een van de duurzaamste naaldhoutsoorten. Het staat bekend om zijn vormvastheid vanwege de fijne celstructuur waardoor het minder vocht opneemt, met als gevolg:

 • geen splinters
 • minder last van scheurtjes
 • minder werking

Redwood is rot- en schimmelvrij!

Bij de verwerking van het Redwood worden de zichtbare dekdelen ook nog eens zorgvuldig geselecteerd en mede door de fraaie zaagwijze (elk deel loopt taps toe) en randafwerking (softline) is de houten omranding een prachtige toevoeging aan de Softub.

Daarnaast is de Softub eveneens te voorzien van een Ratan omranding, hetgeen de spa een bijzonder luxe uitstraling geeft. De Ratan omranding is voorzien van deurtjes aan 2 zijden waardoor er extra opbergruimte ontstaat. Het plaatsen van een omranding vergemakkelijkt bovendien het instappen.

Polybond Romp

De romp van de Softub wordt gevormd door een zeer hoogwaardig vulmateriaal: Polybond. Deze schuimstof is oorspronkelijk ontwikkeld voor de vliegtuigindustrie met het accent op een licht gewicht bij een hoog isolerend vermogen en blijvende stijfheid met een zacht oppervlak. Toegepast in de Softub betekent het:

 • de Softub is eenvoudig verplaatsbaar
 • het energieverbruik is zeer gering

En natuurlijk de eigenschap waar de Softub zijn naam aan ontleent:

 • het zachte oppervlak doet heel plezierig aan in iedere zit- of lighouding.

WeatherTex

Tub, deksel en Hydromate zijn bekleed met een zeer solide en weerbestendig kunstleer: WeatherTex. Dit vinyl is ontwikkeld voor de jachtenindustrie in Florida/USA waar het wordt toegepast op open speedboten die aan hitte, zonlicht en zout zeewater zijn blootgesteld. De naden van het materiaal zijn zwaar doorgestikt en onder hitte gelijmd (geseald) wat borg staat voor jarenlange vormvastheid.

De Hydrojets

De ingebouwde Hydrojets worden bediend via het bedieningspaneel maar zijn individueel ook nog eens instelbaar qua massagesterkte en/of waterstraalrichting. De jets zijn optimaal gepositioneerd waardoor je zelf kunt bepalen op welke manier je van je massage wilt genieten. Hetzij zachtjes bruisend, hetzij krachtig masserend voor extra stimulering van de bloedsomloop.

Je beslist zelf wat je prettig vind!

Omdat de Softub geen schaalindeling kent kun je je vrij bewegen door de hele whirlpool. Dan weer even je rug voor de hydrojets, dan weer de onderkant van je voeten…..

Het bedieningspaneel

Op het waterdichte bedieningspaneel kun je met de + of – toets de gewenste temperatuur instellen en met de draaiknop regel je traploos de sterkte van de jets.

And that’s it ! Niet voor niets hanteert Softub het motto

Simple is Better !